[ haugalandet.net ] [ artikkeloversikt ] [ om dette nettstedet ]

This site has norwegian and / or english text Short english summary

Havnelageret viker plass for Danmarksbåten

Tekst og foto: Eirik Hustvedt
Utgitt: 12. februar 2003

  1. Danmarksbåten
  2. Aktuelle linker

Havnelageret på Garpeskjærskaien (eller nykaien som mange fremdeles kaller den) ble bygget tidlig på 50-tallet. Siden den gang har det ligget der på sin nesten monumentale måte og gitt dem som seiler forbi eller ankommer byen vår sjøveien beskjed om at: "Nå er vi i Haugesund".

Men først og fremst var det vært et nyttig og nødvendig bygg i en tid da godstransport og håndtering skjedde på en annen måte og i annen skala enn i dag. Nå holder det ikke mål lenger, og beslutningen er tatt. Havnelageret skal bort, og det fort! For snart får vi Danmarksbåt, og det krever mer plass på kaien ved Karmsundet.

Havnelageret var svært moderne da det ble tatt i bruk i 1952. Det har store lasteramper, lagerhaller, porter som lastebilene kunne kjøre inn gjennom, god takhøyde, god vareheis og 5 etasjer med kontorer. Og det er bygget solid som en bunker. Omtrent samtidig anskaffet man 3 store kaikraner, som dekket hele kailengden mot sundet, og gikk på skinner langs kaikanten. Den nye kaien, det store havnelageret og kranene revolusjonerte godshåndtering over Haugesund havn. Men tidene forandrer seg, og kranene ble fjernet allerede på 70-tallet. Tiden hadde løpt fra denne måten å laste eller losse på.

Det er allerede gått flere år siden beslutningen om å rive havnelageret ble tatt, men gjennomføringen ble utsatt til behovet for mer kaiareal virkelig var tilstede. I mellomtiden har deler av lokalene her vært utleid på kortsiktige avtaler. For 4 år siden rev man det gamle havnekontoret og tollvesenets hus. Dette frigjorde arealer som så langt har gjort det mulig å håndtere et stadig økende antall containere over Haugesund havn. Nå kommer Danmarksfergen, og agenten Johs Lothe, rederiet Fjord Line og Karmsund havnevesen er blitt enige om å gjøre klar 75 oppstillingsplasser for bil. I tillegg skal man ha plass for kontrollarealer for tollvesenet, og også økende godstrafikk som skal med ferjene vil kreve utvidelser.

"Fjord Norway": Den nye Danmarksbåten


Foto: Fjord Line 2003

Danmarksfergen MS "Bergen" har seilt forbi Garpeskjærskaien i årevis, og diskusjonene har gått blandt folk flest og rederi og havnemyndigheter om å få den til å ta med Haugesund som anløpshavn. Men - selv om rederiet ønsket det slik, var båten for liten. Derfor har saken vært utsatt til Fjord Line fikk tak i en større båt. Nå har det skjedd. Den nye Danmarksfergen er kjøpt brukt fra Australia, hvor den har gått i rute fra fastlandet til Tasmania. Der bar den navnet "Spirit of Tasmania". Den vil ha nesten dobbel så stor kapasitet for biler og passasjerer som den tidligere Danmarksbåten "Bergen", og ligger nå på verft i Danmark hvor den bli ombygget og klargjort for 112 millioner NOK.

Allerede 3. April tar den over, og det betyr altså at også vi her på Haugalandet får glede av ferjeforbindelse til kontinentet. Ferjen vil starte i Bergen og anløpe Haugesund og Egersund før den legger ut på overfarten til Danmark og Hanstholm på vestkysten av Jylland. Da er vi praktisk talt på kontinentet, og dette åpner selvsagt enorme muligheter, både for turisme og godstransport.

Men først må det gjøres klart for det nye. Innen 3. april skal havnevesenet bruke 5,5 millioner kroner på å rive havnelageret og klargjøre arealene på Garpeskjær til den kraftige trafikkøkning som er ventet. Arbeidet starter i løpet av noen uker og vil være enda et trinn på utviklingen som bygger byen vår.  Den dagen blir det en senkveldsfest når "Fjord Norway" anløper Haugesund klokken 23.30, med ankomst Hanstholm neste dag kl 15. I mellomtiden kan de reisende kose seg fyrstelig ombord på et "nytt" og innbydende cruiseskip som vi på Haugalandet vil bli godt kjent med, enten vi reiser med det eller ei. For Fjord Line's båter viser igjen i Karmsundet.

hlmotkvb.jpg

hlfraso.jpg

hlmsbergen.jpg

hljupiter.jpg

Fakta om den nye Danmarksbåten:

Mål : Lengde: 161m  Bredde: 27,6m  Dyptgående: 6,2m
Kapasiteter: 1.600 passasjerer, 600 bilder, 75 vogntog
500 lugarer med sengeplass til 1.500
Syv restauranter og i alt ni matserveringsteder fordelt på flere dekk
Kan ha 750 til bords samtidig (mot 150 i MS Bergen)
Taxfributikk på 500 kvm (mot 200 i MS Bergen)

Levert 1986 fra verft i i Bremerhaven, Tyskland. Seilte som "Peter Pan" Travemünde - Trelleborg
til 1993, ble da ombygget for nye eiere i Australia. Døpt "Spirit of Tasmania". Gikk i rute mellom Devonport og Melbourne.

Kjøpt des. 2002 av kommandittselskapet Nordsjøferger KS i Bergen for 260 mill. NOK. Ombygges ved Ørskov verft i Danmark for 112 mill. NOK.

Døpes i Bergen og settes i rute for Fjord Line 3. april 2003 i ruten Bergen, Haugesund, Egersund - Hanstholm i Danmark.

Kilder: Haugesunds Avis og Fjord Line, Haugesund.

Arkivstoff (Haugesund Today - haugalandet.net) og linker i.f.m. dagens emne:

  1. "Spirit of Tasmania", som nå blir den nye Danmarksfergen "Fjord Norway".
  2. Fjord Line:  Pressemelding om ny båt og nytt navn
  3. Haugesund Today: Des 99 om containeraktivitet på Garpeskjær
  4. Haugesund Today: Apr 99 om riving på Garpeskjærskaien
  5. Haugesund Today: Jan 00 - Mer om riving på Garpeskjær
  6. Om utbyggingplaner av Garpeskjærskaien (Karmøy kommune / havnevesenet)

 

 

Utgis av Haugalandet Net v. Eirik Hustvedt 2003